Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

9 December 2016
19:30 - 22:30
Pieterskerk, Leiden

Huizingalezing 2016: Ton Koopman over Bach

Op 9 december houdt Ton Koopman de jaarlijkse Huizingalezing in de Pieterskerk te Leiden. De Hohe Messe van Bach staat dit jaar centraal. Ton Koopman zal vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het werk en over de zangers die het uitvoerden. Hoe klonk de Hohe Messe in de 18e eeuw? Wie zongen er en wat betekenden hun sterke en zwakke kanten voor de uitvoering van het werk?

Na afloop zal de Hohe Messe worden uitgevoerd door een orkest van jonge topmusici onder leiding van Ton Koopman.

 

Ton Koopman is dirigent, klavecinist en organist. Daarnaast is hij hoogleraar oude muziek aan de Universiteit Leiden en docent klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De Huizingalezing wordt sinds 1972 jaarlijks georganiseerd door de faculteit geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden. De lezing is genoemd naar historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945).