Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

28 October 2016
13:30 - 17:30
Trippenhuis, Amsterdam

In reprise: Nederlands toneel

Wat zijn canonieke Nederlandse theaterteksten? Gijsbreght van Aemstel, Op hoop van zegen, ….

De Nederlandse toneelcanon is beperkt. Het project In reprise wil hier iets aan doen en Nederlandse toneelstukken die ooit acteurs en publiek in vervoering brachten opnieuw onder de aandacht brengen.

Vorig jaar is er een enquête gehouden onder theatermakers, wetenschappers en toneelliefhebbers. Aan de hand van de resultaten is een lijst samengesteld met 25 Nederlandse toneelstukken die het verdienen om uit de mottenballen te worden gehaald.

Op 28 oktober wordt in het Trippenhuis te Amsterdam een symposium georganiseerd in samenwerking met de KNAW en de Akademie van Kunsten. De middag begint met een keynote-lezing door acteur Gijs Scholten van Aschat en zal eindigen met een paneldiscussie over de toekomst van het Nederlands toneelrepertoire. Ook zal er een website over de 25 gekozen toneelstukken worden gepresenteerd. Kijk voor het hele programma op de site van de KNAW.