Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

7 Oct 2016 - 8 Jan 2017
Catharijneconvent, Utrecht

Tentoonstelling Heilig Schrift in het Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent presenteert in samenwerking met de Universiteit Utrecht de tentoonstelling Heilig Schrift.

Aan de hand van eeuwenoude handschriften, kostbare attributen en schitterende boeken wordt verteld over de Tanach, de Bijbel en de Koran. De tentoonstelling toont dat er niet alleen sprake is van verschillen, maar juist ook van opvallend veel overeenkomsten. De heilige boeken hebben immers gemeenschappelijke wortels en zijn daardoor nauw aan elkaar verwant.

Ongeveer een kwart van de tentoonstelling bestaat uit boeken en handschriften uit de bijzondere collectie van de Universiteitsbibliotheek. Zo is onder andere het pronkstuk van de Universiteit, het Utrechts Psalter, te zien.

Medewerkers en studenten van de UU hebben gratis toegang tot de tentoonstelling (studenten op vertoon van collegekaart).