Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

26 Nov 2016 - 26 Oct 2016
20:15
TivoliVredenburg, grote zaal

Hommage aan Philippe Hirshhorn

Philippe Hirshhorn was een beroemde Letse violist en vioolpedagoog. Hij had vele bewonderaars en was bevriend met musici als Radu Lupu en Elisabeth Leonskaja. Hirshhorn gaf jarenlang les aan het Utrechts conservatorium, waar Janine Jansen onder zijn leerlingen was. Luister hier naar een opname van Philippe Hirshhorn.

Toen Hirshhorn in 1996 overleed verloor de (muziek)wereld een groot musicus en docent. Op 26 november, twintig jaar na zijn dood, eren zijn vrienden en leerlingen hem met een bijzonder concert. Er staat muziek op het programma van Sjostakovitsj, Brahms, Haydn, Schubert, Vivaldi en Bach. Deze muziek wordt gespeeld door het strijkorkest van het Utrechts conservatorium en een keur aan solisten, onder wie Janine Jansen en Radu Lupu.

Tip: Als je jonger bent dan 30 kan je voor de meeste niet-uitverkochte concerten in TivoliVredenburg voor 10 euro een sprintkaartje kopen. Dit kan op de dag van het concert vanaf 12:00, online of aan de kassa.