Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Nieuws

Erasmusprijs 2016 naar A.S. Byatt

De Erasmusprijs 2016 zal worden uitgereikt aan de Britse schrijfster Dame Antonia Susan Byatt (1936). Ze ontvangt de prijs voor haar bijzondere bijdrage aan het genre Life Writing. Byatt is de auteur van tientallen essays, korte verhalen, biografieën en (historische) romans. In haar werk komen eruditie, verbeeldingskracht en schrijfplezier samen. Aan de hand van grote vragen over wetenschap, historie en identiteit schrijft Byatt over de geschiedenis van het Europese denken. Het schrijven van een biografie en het doen van onderzoek zijn belangrijke thema’s in haar romans.

Rondom de uitreiking van de Erasmusprijs aan A.S. Byatt is een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden in deze flyer.

Lees meer over de toekenning van de Erasmusprijs aan A.S. Byatt op de website van de organisatie.

 

De Erasmusprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de geesteswetenschappen of de kunsten.