Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

1 December 2016
18:00
Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

Publieke waarden in de platformsamenleving

Online platformen zoals Facebook en Uber veroveren razendsnel terrein. Sommigen zijn euforisch over deze ontwikkeling en verheugen zich over de totstandkoming van de ‘participatiemaatschappij’ en de ‘deeleconomie’. Daarbij wordt vaak weinig aandacht besteed aan de manier waarop deze platformen de organisatie van het maatschappelijk verkeer beïnvloedden. Want wie werpt zich in een platformsamenleving op als behartiger van de publieke belangen?

Op 1 december organiseert de KNAW een bijeenkomst waarin die vraag ‘Hoe kunnen publieke waarden in de platformsamenleving worden gewaarborgd?’ centraal staat. Verschillende experts belichten de sturende werking van platformen in verschillende maatschappelijke domeinen. Ook wordt tijdens de bijeenkomst het boek De platformsamenleving: Strijd om publieke waarden in een online wereld gepresenteerd. De auteurs zijn José van Dijck, Thomas Poell en Martijn de Waal. Geïnteresseerden kunnen het boek hier gratis downloaden.

Bekijk het volledig programma.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Meld je van tevoren wel op de website van de KNAW aan.