Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Cultureel Nederland

Culturele voornemens voor 2017?

2017 is weer begonnen. Het begin van het nieuwe jaar is het moment bij uitstek voor goede voornemens. Hier volgen een aantal tips voor degenen met culturele voornemens voor dit jaar.

 

  • We Are Public

De organisatie van We Are Public gelooft in het belang van cultuur. Daarom bieden ze je voor €15,- per maand toegang tot een groot en gevarieerd aanbod van culturele activiteiten. Film, toneel, muziek, dans, musea, alles zit erbij. Soms moet je bijbetalen, maar meestal is het gratis. De meeste activiteiten vinden plaats in Amsterdam en Den Haag, maar wie weet wordt de actieradius nog uitgebreid. Bekijk hier het programma voor de komende tijd. We Are Public is een ideale manier om met een beperkt budget het culturele landschap te leren kennen.

 

  • De museumkaart

Dit is een inkoppertje, bijna iedereen kent deze kaart immers. Voor €55,- per jaar kan je bijna alle Nederlandse musea gratis bezoeken (voor sommige tentoonstellingen moet je bijbetalen). €55,- lijkt veel geld, maar binnen 4 of 5 museumbezoeken heb je het eruit. Twee grote voordelen van de museumkaart:

  1. Je gaat ook naar binnen als je maar een half uurtje hebt. In dat halve uur kom je gegarandeerd de meest fantastische dingen tegen.
  2. De museumcollectie voelt toch een beetje van jou als je na een zwaai met je pasje zo door mag lopen.

 

  • Voor voornemens op muziekgebied kan je terecht bij het eerste artikel in de nieuwe serie ‘Met een studentenbeurs door cultureel Nederland’. Houd ook de blog in de gaten voor nieuwe artikelen over Nederlandse culturele instellingen met speciale tips voor studenten.

 

Copyright foto: Jordi Huisman