Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Horizon

Voor de reflectieweek

Wat wil jij met je medestudenten delen? Een interessante website, een monument, een tentoonstelling of iets anders? Schrijf een bericht voor op de Honoursblog en stuur dit naar h.f.roodbeen@uu.nl.

 

Wie de komende reflectieweek eer aan wil doen, zou eens kunnen kijken op Arts & Letters Daily. Onder het motto ‘Veritas odit moras’ (de waarheid haat uitstel) zijn daar de meest uiteenlopende artikelen over aan geesteswetenschappen gerelateerde onderwerpen te vinden. Filosofie, kunst, geschiedenis, muziek, literatuur, taal, intellectuele debatten, actualiteit, alles is vertegenwoordigd.

Arts & Letters Daily is een initiatief van de Amerikaanse Chronicle of Higher Education. Op de website worden interessante artikelen verzameld uit tal van kranten, tijdschriften en recensiekaternen. De artikelen zijn ondergebracht in de categorieën ‘Articles of Note’, ‘New Books’ en ‘Essays and Opinion’. Je kunt artikelen zoeken over onderwerpen die jou interesseren, je kunt ook filteren op het tijdschrift of de krant die jij graag leest. Maar het leukste is om door de meest recente toevoegingen te grasduinen en je te laten verrassen. Als je de website nu bezoekt kun je bijvoorbeeld artikelen vinden over:

  • Shakespeare in Amerika
  • Orkesten als propaganda-instrument voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog
  • De atoomtheorie van Democritus als het beste idee ooit
  • De onbekende kant van Harry Houdini

Op Arts & Letters Daily vind je talloze artikelen die je anders nooit zou hebben gevonden. Voor een nieuw onderwerp, een frisse invalhoek of leesinspiratie kun je er altijd terecht. Zes dagen per week worden er nieuwe artikelen toegevoegd. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Dan ontvang je iedere week de links naar de vijf meest gelezen artikelen van die week in je mailbox.

Een goede reflectieweek gewenst!