Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Actualiteit

4 May 2017
20:30 - 21:30
Utrecht, Academiegebouw, Aula

De zachte kracht van het verzet

Na afloop van de Dodenherdenking op 4 mei organiseert Studium Generale de bijeenkomst De zachte kracht van het verzet.

Er waait een nieuwe nationalistische wind door Europa. Na de Tweede Wereldoorlog leek het erop dat de harde grenzen tussen landen en culturen zouden verdwijnen. Nu trekken we overal weer muren op, letterlijk en figuurlijk. Nieuwsgierigheid naar wat anders is, maakt plaats voor angst; het eigen gelijk regeert. Met alle gevaren van dien. Schrijver Abdelkader Benali grijpt de recente ontwikkelingen aan om te pleiten voor verschil, verzet en vrijheid.

Na afloop spelen gitarist Reinier Baas en violist Jeffrey Bruinsma een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte compositie.