Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Horizonverbreding

Buigen over een stapel violen.

Buitenkansje voor hen die geïnteresseerd zijn in het doen van historisch onderzoek. De EDVR (Early Dutch Violin Research) stichting zoekt naar studenten, mits getalenteerd, of verse alumni die een bijdrage willen leveren aan een onderzoeksproject naar 17e-, en 18e-eeuwse vioolbouw.

De stichting spreekt de wens uit onze vaderlandse vioolbouw haar rechtmatige plaats in de geschiedenis te schenken. Vroegmoderne Nederlanders wisten namelijk van wanten, ze behoorden tot de besten ter wereld. Hier zijn echter maar weinig landgenoten zich van bewust, aldus de EDVR

Doet dit gegeven je briesen van woede of lijkt het je een interessante academische ervaring? Wanneer je wordt aangenomen bestaat de taakomschrijving vooral uit grasduinen in de archieven van Amsterdam en Den Haag, dus enige geografische mobiliteit is gewenst.

Neem contact op met de EDVR via de contactgegevens in de link.

http://stage.wp.hum.uu.nl/files/2017/04/170418-1-Early-Dutch-Violin-Research.pdf