Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Bijeenkomst

Geesteswetenschappen in de maatschappij

Moet wetenschap maatschappelijk nut hebben? Zou de burger meer invloed moeten hebben op wetenschappelijk onderzoek? En moet de universiteit daarbij meer naar buiten treden?

Op 23 mei organiseert SV Eureka een debatavond over deze vragen. Samen met docenten Marijke Huisman, Remco Raben en Frans Ruiter discussiëren we aan de hand van verschillende stellingen over de rol van de universiteit als kennisinstituut in de samenleving.

Discussieer mee! Toegang is gratis en er zullen tevens hapjes en drankjes aanwezig zijn. Locatie: Drift 23, lokaal 1.03.

Wil je je inlezen? Vanuit het LERU is er over dit onderwerp een position paper geschreven die je hier kunt lezen: http://www.leru.org/files/publications/LERU_Position_Paper_Societal_Impact.pdf

 

Voor mensen die na de debatavond het gevoel hebben pas net een beetje warm te draaien is er nog meer moois in de aanbieding. Op 1 juni organiseert het Centre for the Humanities eveneens een debat over de invloed van de maatschappij op de geesteswetenschappen. In de bijgevoegde nieuwsbrief van het CfH meer informatie:

CfH nieuws-news mei-juni May-June 2017