Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Horizonverbreding

KNAW Lezingen

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen heeft deze week twee interessante lezingen op het programma staan. Als je geen vertrouwen meer hebt in je deadlines kan je in ieder geval je hersens prikkelen met de lezing Perspectieven op Vertrouwen in de Wetenschap op 15 juni. Eén van de aandachtspunten zal de relatie tussen politiek beleid en wetenschap zijn op het gebied van klimaatverandering. De lezing wordt gegeven in de hoofdstad maar er zal toch een stukje Utrecht aanwezig zijn in de vorm van professor Paul Schnabel.

http://knaw.nl/nl/actueel/agenda/perspectieven-op-vertrouwen-in-wetenschap

Op 16 juni kan in Leiden een lezing worden bezocht over omgang met het verleden in de periode van 1400 tot 1700 A.D. Toe-eigening van glorieuze tijden van weleer en de functie van kunst in deze praktijk staan centraal. Deze enigszins Hobsbawmsiaanse benadering van omgang met het verleden is relevant in de huidige tijd waarin politieke slogans met regelmaat het woord ‘weer’ of ‘again’ bevatten. Van de Universiteit Utrecht zal professor Koen Ottenheym spreken.

http://knaw.nl/nl/actueel/agenda/oudheid-als-ambitie