Logo Utrecht University

Humanities Honours Blog

Agenda

22 March 2018
19:00 - 21:00
Drift 25 1.01

Breek de Bubbel: Christenpolitiek

Libertariër-sinds-de-luier Stephan Gaillard en postmodern-liberaal Ivo Verhoef komen met een bruisend vervolg van hun Breek de Bubbel discussieserie. Zie hieronder:

Wat is het belang van onze Judeo-Christelijke culturele erfenis vandaag de dag nog? Drukt de nieuwe seculiere meerderheid de Christelijke minderheid in de vernauwing?

Tijdens de tweede editie van Breek de Bubbel gaan we met Dr. Ir. Cors Visser nader in op deze vragen en meer. Hij is een gereformeerd denker en houdt zich bezig met de rol van Christenen in de Nederlandse samenleving. Zijn proefschrift ging over de houding van evangelicalen ten opzichte van de Civil Society, daarnaast heeft hij een provocerend essay geschreven met de titel: ‘Seculiere Bokito’s en Christelijke Calimero’s’. In dit werk betoogt Visser dat we moeilijke onderwerpen zoals euthanasie en weigerambtenaars niet uit de weg moeten gaan en dat Christenpolitici opener moeten zijn over de inspiratie die ze halen uit het geloof.

Het doel van de avond is om Honoursstudenten een ander politiek geluid te laten horen dan ze gewend zijn en ze daarmee uit hun politieke bubbel te trekken. Naast Cors Visser zal ook Sara van der Laan, studente Frans en actief lid van Perspectief haar geloofservaring delen met haar medestudenten.

Na de lezingen zal er een kort debat plaatsvinden aan de hand van de besproken materie. Het belooft in ieder geval een prikkelende avond te worden.

Planning;

19:00- opening door Ivo Verhoef

19:15- Lezing van Cors Visser

19:45- Lezing van Sara van der Laan

20:15- Pauze

20:30- Debat

21:00- einde