Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

11 June 2018
14:00 - 17:00
Sweelinckzaal, Drift 21

The Global Sixties. In discussie met Geert Buelens

De jaren ’60 van de vorige eeuw blijven altijd mateloos boeien. Vaak kijken we door onze roze bril terug en zien we een tijd van emancipatie en liefde. Maar hoe terecht is dit beeld? Als we uitzoomen, wat zien we dan in de wereld van de ’60s?

Professor Geert Buelens heeft het antwoord. Hij schreef De Jaren Zestig. Een cultuurgeschiedenis waarin hij op mondiaal niveau het decennium uiteen zet. Waar hij laatst nog aanwezig was bij het Eureka-symposium over de onbelichte kant van de Beatles, zet hij de discussie nu voort. Op maandag 11 juni is er een lezingenreeks/gesprek waarin hij (samen met andere grote sprekers zoals onze eigen Barnita Bagchi) wat over die Global Sixties gaat vertellen. Hieronder de aankondigingsposter. Komt dat zien! Komt dat zien!