Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

16 October 2018
12:45 - 22:00
Het Huis, Boorstraat 107, Utrecht

Performative Symposium for Ecological Spectatorship

Voor alle Humanities Honours studenten die graag over de schuttingen van de (geestes)wetenschappen kijken!
In samenwerking met de HKU, het UU Geoscience honoursprogramma en de master Contemporary Theatre, Dance & Dramaturgy, organiseert performance collectief Gaia’s Machine een Performative Symposium for Ecological Spectatorship. In dit symposium komt een nieuwe generatie kunstenaars, natuurwetenschappers en geesteswetenschappers samen om te reageren op de vraag hoe ons te verhouden tot de aarde in tijden van ecologische crisis. Als bezoeker van het symposium wordt je onderdeel van verschillende ruimtes waar artistieke en wetenschappelijke voorstellen gedaan worden met betrekking op die vraag. Daarnaast wordt je uitgenodigd om met de medebezoekers in dialoog te gaan over ecological spectatorship, gevoed door wat je hebt ervaren.
HHP’s own Liza Rinkema, Rick Dolphijn en Freek Dijkstra zijn betrokken bij het symposium.
Het symposium vindt plaats in Het Huis Utrecht, op 16 oktober van 12:45-20:00. Studenten: gratis! Niet-studenten: 12,50 euro.
Zie de bijgevoegde officiële uitnodiging voor meer informatie.
https://www.hethuisutrecht.nl/programma/performative-symposium-for-ecological-spectatorship/