Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

12 February 2020
19:30
Tivoli Vredenburg

Met Studenten Denken: Lancering

De gedeelde ambitie van veel geesteswetenschappers – een boek uitbrengen – gaat voor sommigen snel in vervulling. Zo lanceren humanities honoursstudenten Daniel van Wyngaarden, Luuk Brouns, en Veronique Scharwächter op 12 februari a.s. hun eigen boek: Studentendenken.

Het studentenleven is een fase van onafhankelijkheid, verandering en ontwikkeling. Nieuwe ervaringen gaan vaak gepaard met grote levensvragen. Hoe blijf ik trouw aan mezelf in deze nieuwe levensfase? Bezit ik genoeg motivatie en passie voor mijn studie? Hoe ga ik om met eenzaamheid en vriendschap? En hoe kan ik bevrediging vinden in de hectiek van het student-zijn?

Tijdens dit filosofische programma zoeken we antwoorden op deze vragen en dagen we het publiek uit mee te denken over actuele thema’s: keuzevrijheid, prestatiedruk en zingeving. Kan de filosofie ons handvaten bieden? Filosoof Bas Haring reflecteert op deze zaken én zijn eigen studententijd. De leidraad van de avond is het onlangs verschenen boek ‘Studentendenken’, een filosofische levensgids geschreven door drie Utrechtse honoursstudenten.

Benieuwd geworden? Let op: voor dit evenement moet je tickets aanschaffen. Dat kun je hier doen.