Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

10 March 2020
19:15 - 21:00
Drift 21, zaal 0.32

Brexit by the Brits: Across the Channel Symposium

Geen dag kan je het nieuws lezen zonder dat het woord Brexit verschijnt. Zelfs nu het Verenigd Koninkrijk officieel “ge-exit” is, blijven de maatschappelijke discussies over het Britse vertrek uit de Europese Unie spelen aan beide zijden van het Kanaal. Toch lijkt de consensus in de landen binnen de EU te zijn dat Brexit vooral een kwestie is van die toch wel wat gekke en eigenwijze Britten, met hun drang naar vergane glorie. Maar om Brexit echt met een genuanceerde blik te begrijpen, moeten we deze ontwikkeling vanuit het Britse perspectief bekijken.

Om die reden organiseren we op dinsdag 10 maart een Engelstalig symposium over Brexit vanuit het Britse perspectief. Engeland-correspondent Melle Garschagen van NRC Handelsblad en historicus en ex-politicus Arend Jan Boekestijn zullen beide een lezing houden over de achtergrond en gevolgen van Brexit vanuit hun eigen expertise en persoonlijke ervaring. Ook zal er natuurlijk ruimte zijn voor vragen en discussie.

Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk en zal volledig in het Engels zijn.