Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Agenda

14 April 2020
15:00 - 17:00
Microsoft Teams

Webinar “Podcasting in Science”

Podcasts worden steeds populairder en zijn vaak makkelijk terug te vinden via platforms zoals Spotify of Apple Podcasts. Je kunt op veel verschillende momenten naar een podcast luisteren: over een kopje koffie, onderweg naar de supermarkt, of terwijl je je thuiswerkplaats klaarmaakt voor een nieuwe dag op “kantoor”. Er bestaan ook veel (en steeds meer) academische podcasts. Daarmee lijkt dit medium een perfecte weg om wetenschappelijke inzichten naar een breder publiek te brengen.

Maar hoe maak je eigenlijk een podcast? Wat heb je daarvoor nodig? Wat voor obstakels kom je tegen, zowel qua financiën als qua tijd die je in het project stopt? In deze online workshop staan Dr. Willem Janssen & Dr. Katharine Fortin (UU) daarbij stil en je kunt instromen via Microsoft Teams. In deze Engelstalig sessie staan zij stil bij drie voorbeelden van academische podcasts op de UU én leggen ze uit hoe de Universiteit Utrecht je kan ondersteunen in het maken van jouw eigen podcast.