Logo Utrecht University

Humanities Honours Programme

Actualiteit

Online courses: Tips van het UU Honours Student Council

Nu we bijna twee maanden thuiszitten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen, heb je vast alle nieuwe series op Netflix of Amazon Prime al bekeken. Misschien ben je toe aan iets anders, of leer je überhaupt graag iets nieuws? Dan heeft het Honours Student Council precies de tips die jij nodig hebt! We zullen de komende weken allerhande aanraders delen die het Council aan honoursstudenten biedt en vandaag kijken we naar online courses.

De eerste tip van het Honours Council is vast geen onbekend platform: TED Talks. In deze korte video’s vertellen experts over hun vakgebied of delen ervaringsdeskundigen hun ervaringen. Of het nu gaat over wat er nou écht gebeurt als je op die mails van een Nigeriaanse prins reageert, of de voordelen van introvert zijn, of over hoe bomen met elkaar praten: je kunt alles hier wel vinden.

Luister je liever naar Nederlandse sprekers? Dan is de Universiteit van Nederland iets voor jou. Ook hier vertellen experts over de belangrijkste ontwikkelingen binnen hun vakgebied – maar dan in het Nederlands.

De meest prestigieuze scholen van Amerika, de Ivy Leagues, hebben daarnaast nu een aantal gratis online vakken opgezet – die je overal vandaan kunt volgens. Hier vind je een lijst met alle vakgebieden waar de verschillende universiteiten vakken op aanbieden: van computerwetenschap tot Chinese geschiedenis.

En wil je nu graag horen wat de wetenschap op het moment weet over het nieuwe coronavirus? Bekijk dan de PEP-talks van het Leids Universitair Medisch Centrum of de Corona Science Talks van Wageningen University & Research.

Denk je nu: “Ach, ik leer op de universiteit nu al zoveel, ik zou liever wat meer ontspannen! Ik mis de bioscoop, ik mis bevrijdingsfestivals en concerten!”? Niet getreurd, de volgende post is voor jou!