Logo Utrecht University

Humanities Honours Blog

Reeks: Honoursreis Boedapest

Boedapest: Een audio-reis

Door Luna Verbaas.

Tijdens het bezoek aan Wenen hebben wij het prachtige requiem van Wolfgang Amadeus Mozart bezocht. Zoals jullie allemaal wel weten heeft Mozart veel meer geschreven dan dit fragment. Op tweeëntwintigjarige leeftijd componeerde Mozart zes sonates voor viool en piano, waarvan de sonate k. 304 er één is. Mozart werd geboren in Salzburg op 27 januari 1756 en was onder andere een virtuoos pianist en violist. Op het hoogtepunt van zijn carrière woonde Mozart in het prachtige Wenen, waar hij op 5 december 1791 ook overleed.

Een van de ruimtes in het Mozarthaus in Wenen.

In Wenen is het huis van Mozart nog steeds te bezichtigen en dit heeft dan ook mijn bijdrage geïnspireerd. Omdat Mozart helaas niet onsterfelijk is zullen jullie het moeten doen met mijn iets minder meesterlijke uitvoering van de sonate k. 304. Veel luisterplezier!

Een concertruimte in het Mozarthaus, Wenen.