Logo Utrecht University

Humanities Honours Blog

Actualiteit

Van Ontwikkelingsbeurs naar Boekhoofdstuk

Honours-alumna Solange Manche schrijft in een blogpost over haar onderzoek bij het Netherlands Institute at Athens (NIA).

Ze beschrijft hoe haar interesse in utopie, ontstaan bij de Research Seminar, leidde tot een onderzoek bij NIA over de autonome gemeenschap Exarcheia in Griekenland, en tot een hoofdstuk in Urban Utopias: Memory, Rights, and Speculation. Dit boek is uitgebracht als samenwerking tussen Universiteit Utrecht en Jadavpur University,  en is geredigeerd door Honourscoördinator TLC dr. Barnita Bagchi.

Je kunt het blogbericht lezen via deze link.

Momenteel is Solange PhD-student Franse Filosofie aan de Universiteit van Cambridge. Haar onderzoek is gericht op post-crash individualisering en nieuwe vormen van arbeid. Daarbij springt ze om met het gedachtegoed van Catherine Malabou, Frédéric Lordon en Bernard Stiegler.

Benieuwd naar het Research Seminar-project waar Solange deel van uitmaakte? Bekijk het project hier.