Humanities Honours Blog

IHLIA LGBTI Heritage

Currently, information on internships is provided only in Dutch. In the future, more information will be available in English.

Informatie
IHLIA LGBTI Heritage heeft een zeer waardevolle, rijke en unieke lhbti-collectie die voor iedereen toegankelijk is. We werken in een cultuur van flexibiliteit en diversiteit en zijn geïnteresseerd in elkaar en in onze doelgroepen. Door het lhbti-erfgoed inspireert IHLIA ons om diversiteit in de samenleving voor iedereen zichtbaar te maken. We zien graag studenten onderzoek doen naar onze LHBTI geschiedenis.

Stageprogramma
We hebben elk jaar een onderzoeksstageplaats voor 2 studenten. Het onderwerp is wisselend. Studenten kunnen zelf met een voorstel komen. Ook korte projecten zijn mogelijk.

Beschikbaarheid
Er is plaats voor 2 studenten per semester. Jan-jun en sept-december. Een kort project in de zomerperiode is ook mogelijk.

Vereisten
Interesse voor lhbti+ /gendergeschiedenis. Enige voorkennis over dit onderwerp is wel bevorderlijk.  Er is plaats voor bachelor en masterstudenten. Liefst Nederlandstalig, daar ons archief met name de Nederlandse lhbti  geschiedenis omvat. Als  de student zelf een projectplan/onderzoekplan heeft in een andere taal kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Contactinformatie
Adres: Oosterdokskade 143, 3e verdieping OBA, 1011DL, Amsterdam
E-mailadres: thea@ihlia.nl
Website: https://www.ihlia.nl/