Humanities Honours Blog

Actualiteit

14 mei 2024
17:15 - 19:15
Jankskerkhof 3, 0.13

Uitnodiging Plenaire Bijeenkomst 14 Mei: ‘Fake News as a Threat to Democracy’

Hey, jij daar! Heb jij het laatste nieuws al gehoord over de aankomst van de woolly mammoth? Zo niet, dan heb je weer een nieuwe golf van fake news ontweken. Of het nou een ontvoering door aliens is, of flat-earthers, roddels, of het laatste politieke nieuws, fake news is een onontkoombaar deel van de steeds snellere informatiestroom. Om dit onderwerp aan te pakken, nodigen we je officieel uit voor de volgende plenaire bijeenkomst, met als thema ‘Fake News as a Threat to Democracy’ op 14 mei (17:15-19:15) op Janskerkhof 3, 0.13. Aanwezigheid is verplicht voor alle HHP-studenten.

Waarom is dit zo’n belangrijk onderwerp? Onze gastsprekers Bruce Mutsvairo en Daniel Cohnitz gaan je dit haarfijn uitleggen door hun ervaring in dit onderwerp. Bruce Mutsvairo, professor en voorzitter van Media, Politics and the Global South, specialiseert zich in misinformatie en democratie en de ontwikkelingen van journalisme en media in autoritaire regimes en naoorlogse landen. Daniel Cohnitz, de voorzitter van het departement Philosophy and Religious Studies, onderzoekt hoe de filosofie van geest, logica, en taal zich tot elkaar verhouden.

De twee mini-hoorcolleges zullen gevolgd worden door een gezellige activiteit om je nieuwe kennis met elkaar te bespreken. Achteraf zullen we, over een drankje en gratis pizza(!) samen onze meningen geven in de kelder van JK 3. Hopelijk zien we je daar! Voor vragen/opmerkingen kun je mailen naar Dorien van Gerven (d.a.vangerven@students.uu.nl) of naar de plenaire email (plenairhhp@sveureka.nl).

Vriendelijke groet,

De Humanities Honours Programme plenaire commissie:

Florent Beijnes, Katrīna Bžalava, Marie Denzler, Dorien van Gerven, Anton Janicki, Ivelina Kitina, Coco Veenhuizen