Humanities Honours Blog

Agenda

4 mei 2024
14:30 - 18:00
Centraal Museum Utrecht

Bezoek aan ‘Op Scherp’ in het Centraal Museum met JongRembrandt

Beste Honours studenten,

 

sta even stil bij de mogelijkheid om je passie voor kunst te combineren met een leerzame en boeiende ervaring! Op zaterdag 4 mei nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan een exclusief evenement in het Centraal Museum Utrecht: JongRembrandt Art Talks. Wat maakt dit evenement zo bijzonder? Je krijgt je de kans om samen met experts de diverse collectie van het museum te verkennen. Van meesters uit de 17e eeuw tot de moderne beroepsgenoten van de 20e eeuw en de innovatieve ontwerpen van Gerrit Rietveld, de variëteit is eindeloos. Na deze inspirerende ontdekkingstocht, word je ondergedompeld in de fascinerende tentoonstelling “Op Scherp“. Hier komen bekende namen uit de moderne kunstgeschiedenis samen, waaronder Gerhard Richter, Chuck Close en Edward Kienholz, en tonen ze ons hun unieke kijk op kunst door middel van fotografie. Maar het draait niet alleen om kijken en bewonderen; na afloop van de rondleiding is er ruimte voor discussie en reflectie onder het genot van een ontspannen borrel in de prachtige tuin van het museum. Een perfecte gelegenheid om je indrukken te delen en nieuwe inzichten op te doen. Dus, waar wacht je nog op? Grijp deze kans aan om je horizon te verbreden, nieuwe connecties te maken en vooral, volop te genieten van een middag gevuld met kunst en cultuur.

 

Programma:

14.30 uur: Inloop Tuinzaal

15.00 uur: Welkom en inleiding door het JongRembrandt bestuur

 15.15 uur: Mini-presentaties vaste collectie

 16.15 uur: Bezichtiging tentoonstelling Op Scherp

17.00 uur: Talks en borrel in museumtuin

18.00 uur: Einde programma

Tickets voor het evenement zijn hier verkrijgbaar

 

Met vriendelijke groet,

Olivier Bellaart