Humanities Honours Blog

Taal Doet Meer – Taalcafé

Informatie: Taal Doet Meer wil eraan bijdragen dat Utrechters elkaar begrijpen en verstaan. We zorgen met een netwerk van vrijwilligers en partners ervoor dat taal geen belemmering vormt om mee te doen in de Utrechtse samenleving.

Informatie stageprogramma: Studenten kunnen deelnemen aan Online Taalcafé. Het Taalcafé is een laagdrempelige manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het gaat om ontmoeting en conversatie. Vanwege coronamaatregelen zijn nu alle Taalcafés gesloten. En als ze weer open gaan, lukt het in deze tijden nog steeds niet iedereen om naar een Taalcafé op locatie te gaan. Om iedereen in deze tijd de kans geven zich te ontwikkelen op het gebied van de Nederlandse taal hebben we het Online Taalcafé opgezet. Het Online Taalcafé vindt elke dinsdag en donderdag van 16:00-17:00 uur plaats via Zoom. Aanmelden kan wekelijks via deze link.
Op vrijdagen om 12 uur worden de data aangepast en kunnen deelnemers en vrijwilligers zich inschrijven voor de volgende week.

Mogelijkheid eigen inbreng: Er is binnen het Taalcafé ruimte voor vrijwilligers om thema’s en interactievormen in te brengen. Dit kan in overleg met de vrijwillige coördinatoren van het Taalcafé.

Beschikbaarheid
Er is wekelijks ruimte voor maximaal 15 vrijwilligers in het Online Taalcafé. In het online aanmeldformulier staat het aangegeven als het Taalcafé vol zit.

Vereisten
Affiniteit met anderstaligen is een pré.
Verder kan iedereen meedoen. Het Taalcafé is laagdrempelig voor zowel deelnemers als vrijwilligers.

Contactinformatie:
Naam: Taal Doet Meer – Michelle van Veen (Taalcafé)
Adres: Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht
E-mailadres:  taalcoaching@taaldoetmeer.nl
Website: https://www.taaldoetmeer.nl/